OM MIG

.

Jag upptäckte keramiken någon gång på högstadiet, när vi under en bildlektion fick testa att modellera i lera. Jag gjorde ett ansikte och minns så tydligt vilken kick jag fick när jag insåg hur bra jag var på det. Det tog inte lång tid innan jag gick min första keramikkurs och sedan dess har jag hunnit med såväl fyra års utbildning på Hellidens folkhögskola som ett 20-tal olika utställningar.

I dag har jag min bas i Göteborg, med studio och verkstad i Gamlestaden. Där producerar jag allt från bruksföremål som koppar och skålar till olika typer av keramiska väggbonader. En gemensam nämnare hos i princip alla mina produkter är att de ska väcka känslor. Jag vill att man ska känna att den där saken är något man bara måste ha, att man blir totalt förförd. Det finns så mycket i vår vardag som bara är kulisser. För mig är det mycket mer intressant att göra något som väcker känslor, något man inte kan sluta titta på, som känns äkta & värt att vårda.

Ett bra exempel på när det här lyckas är de olika föremål jag gör som är uppbyggda kring små barnansikten. Den vanligaste frågan jag får är varför det finns så mycket ansikten i min keramik och i min konst, och svaret är helt enkelt att ansikten för mig är det mest intressanta hos människan. För mig är nästan hela människan ansiktet och alla dess uttryck. Det finns så mycket att hämta där.

Många av mina verk läggs ut här på hemsidan, men är du nyfiken på vad som finns i lager just nu är kan du alltid maila mig på info@emmelihultqvist.se. För tillfället producerar jag mycket krukor med ansikten, men också allt från mindre figurer till väggkonst & mobiler. Om och när det passar kan jag också ta beställningar på saker som inte finns i mitt ordinarie sortiment.

Mått & prisuppgifter på begäran.

På återseende.